perjantai 4. huhtikuuta 2014

Irja - mummi, sairaanhoitaja ja SM-tason kilpailija

Niin se vain on, että Kipinä Studion kolme ensimmäistä kuukautta ovat nyt takana päin. Hyvää mieltä ja hikeä on nähty melkoinen määrä tässä ajassa. Suuri kiitos kuluneista kuukausista kuuluukin ehdottomasti mahtaville asiakkaillemme, joidenka treenejä ja onnistumisia on ollut ilo seurata. 
Yksi huikea treenaajamme ja hyvä esimerkki ihan kaiken ikäisille on 56-vuotias Irja Viitala. Ensiapupäivystyksessä työskentelevä sairaanhoitaja ja isoäiti näyttää, ettei ikä ole este itsestä huolehtimiselle, kovalle treenaamiselle tai edes leuanvetokisoihin osallistumiselle! 


Irja on koko ikänsä harrastanut erilaisia urheilulajeja, mutta noin neljä ja puoli vuotta sitten hän päätti hankkia itselleen Personal Trainerin. Kipinän Reetan ohjauksessa tästä ajasta on vierähtänyt kolmisen vuotta. Aiemmin omaksi ilokseen urheillut Irja halusi kuntosaliharjoitteluunsa tavoitteellisuutta ja omin sanoin "kunnon mättöä", joten trainerin hankkiminen oli luonteva ratkaisu tähän. 
"Rakastan päiviä, kun Reetan kanssa treenataan!". Irja ei edes tiedä, tarvitseeko motivaatiota treenaamiseen enää hakea, se on osa häntä. "Tulen hulluksi jos en pääse treenaamaan". Parasta trainerin kanssa treenaamisessa hänen mielestään on se, kun saa tehtyä hyvän suorituksen ja se, että toiseen voi luottaa. 
Irja treenaa kuntosalilla viisi kertaa viikossa ja hän pitää salitreeniä hyvänä vastapainona työlle. Työ ei ole este treenille - "se on vain järjestelykysymys".


Tämä supermimmi ei todellakaan anna iän olla esteenä: huomenna lauantaina Irja osallistuu lisäpainoleuanvedon SM-kisoihin, jotka järjestetään Jyväskylän Forumissa. Nämä ovat Irjan elämän toiset kisat, joihin hän osallistuu - työkaverin yllyttämänä, tai tarkemminkin haastamana.  
Sitä hän ei kiellä, etteikö kisat hiukan jännittäisi, tosin vähemmän kuin ensimmäisella kerralla. Huomiset kisat Forumissa ovat siis keskellä kauppakeskusta, joten yleisöä tulee olemaan enemmän kuin aiemmin. Muiden kilpailijoiden tsemppi ja kannustus auttavat kuitenkin rauhoittamaan ennen omaa kisasuoritusta. 
"Ilman Reettaa en olisi tässä", Irja sanoi jämäkästi puhuessaan kilpailuun osallistumisesta. Luotto omaan itseensä ei olisi niin kova, jos Reetta ei olisi valmentanut ja kannustanut häntä. Kisoihin valmistautumiseen Irja lisää vielä sen, ettei se ole mitään tähtitiedettä, vaan tekniikkaa ja voimaa. "Jos joku tuntuu hyvälle, TEE SE. Turha jossitella". 
Irja haluaa olla (ja varmasti onkin) hyvänä esimerkkinä lapsenlapsilleen ja näyttää sen ettei ikä tai työ ole este. Se on omasta pääkopasta kiinni. 

Huh! Eihän tässä voi kun nostaa hattua ja toivottaa kovasti onnea huomisiin kisoihin! 
Hyvää alkanutta huhtikuuta toivottaa Kipinätiimi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti